Aubergine tomatenstoof

Geschreven op: 9 juli, 2017 door
Aubergine-tomatenstoof

Bij het zien van de ingrediënten van dit gerecht denk je waarschijnlijk dat het niet veel soeps kan zijn en niet zo bijzonder is. Niks is minder waar! Het is oprecht heel lekker en smaakt goed als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel.

Recept: Indonesische aubergine tomatenstoof

Ingrediënten

  • ui
  • grote chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 2 el sojasaus
  • el suiker
  • tl korianderpoeder
  • el citroensap
  • 200 ml bouillon (kip of groenten)

Bereidingswijze

Was de aubergine en snijdt deze door de helft, nog een keer door de helft, en dan in plakjes. Snijdt de tomaten in blokjes.

Zet een wokpan op het vuur en fruit hierin een gesnipperd uitje samen met de geperste knoflook, geraspte gember en een fijngesneden chilipeper. Zet het gas nu hoger en voeg de aubergine toe. Wok dit een paar minuten goed door en voeg nu de tomaat en de overige ingrediënten toe. Laat op middelhoog vuur lekker pruttelen totdat het gaar genoeg is. Dit zal na zo’n 10 minuutjes ongeveer zijn.

Summary
recipe image
Recipe Name
Aubergine tomatenstoof
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *