Gestoofde shiitake in sojasaus

Geschreven op: 15 augustus, 2017 door
shiitake champignons

Dit gerecht van geweekte shiitakes is makkelijk en snel te maken. Het wordt soms ook wel vegetarische biefstuk genoemd en als je het geproefd hebt, snap je wel waarom!

De inspiratie voor het recept had ik gevonden op Aziatische-ingredienten.nl. Van dat recept zijn de verhoudingen getweakt en het e.e.a aangepast, zodat het (naar mijn mening) nog lekkerder smaakt!

Recept: Gestoofde shiitake in sojasaus

Ingrediënten

  • 20 gedroogde Shiitake’s (Of zoveel je wilt)
  • 1 el olie
  • 2 el zoute sojasaus
  • 1,5 el bruine basterdsuiker
  • 2 el Shaoxing rijstwijn
  • zwarte peper
  • 1 el sesamolie

Bereidingswijze

Laat de gedroogde shiitakes minstens een nacht weken in koud water. Zorg dat er genoeg water is om op te nemen. Normaal kan je ze een half uurtje in een beetje kokend water laten weken, maar voor dit recept is het echt zoveel lekkerder om ze lang te laten weken.

Schep een half glas van het shiitake vocht en doe hier de sojasaus, bruine basterdsuiker, gemalen zwarte peper en de Shaoxing rijstwijn bij.

Laat de shiitakes vervolgens uitlekken in een vergiet. Je kan ze ook een beetje uitknijpen om het proces te versnellen. Haal de steeltjes van de champignon af en snijdt in reepjes.

Verwarm een wok op het vuur met een beetje olie. Voeg als de pan warm is de shiitake champignons toe en bak voor vijf minuten. Zet nu het gas lager en blus af met het shiitake-sojasaus vocht. Laat dit op laag vuur in koken totdat het vocht verdampt is. Als het vocht verdampt is, sprenkel je er de sesamolie overheen en kan je het serveren!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gestoofde shiitake in sojasaus
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *