Saffraan rijst

Geschreven op: 7 juni, 2017 door

Rijst als bijgerecht is heerlijk. Wil je nu toch net even wat meer smaak, probeer dan dit recept. Het is niet veel meer werk, maar de smaak en geur zullen je gasten versteld doen staan. Werkt goed bij kruidige curry’s of Indische gerechten.

Recept: Saffraan rijst

Ingrediënten

  • 200 gr basmatirijst
  • 2 el ghee of plantaardige olie
  • 2 kardemon peulen
  • 2 kruidnagels
  • 3 peperkorrels
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl saffraandraadjes
  • 450 ml water

Bereidingswijze

Spoel de rijst in een pan onder koud stromend water schoon. Zorg dat het water niet meer troebel wordt.

Week de saffraan in een klein beetje warm water.

Verhit de ghee in een pan. Voeg de kardemon, kruidnagels en peperkorrels toe en bak voor 1 minuut. Doe de rijst erbij en bak 2 minuten.

Voeg zout, saffraan en het water aan het rijstmengsel toe en draai het vuur lager als het water kookt. Doe vervolgens een deksel op de pan en laat op laag vuur zachtjes staan totdat het water is verdampt.

Schep de rijst in een schaal en dien warm op.

Summary
recipe image
Recipe Name
Saffraan rijst
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *