Springrolls met pekingeend

Geschreven op: 18 juni, 2017 door
Springrolls met pekingeend

Wie lust er nou geen Pekingeend met pannenkoekjes? Vandaar ook dat dit recept bedacht is. De heerlijke smaken van een traditioneel Chinees gerecht, maar dan in een handzame snack/maaltijd!

Recept: Springrolls met pekingeend

Ingrediënten

  • 75 gram rijstnoedels
  • pekingeend
  • komkommer
  • 5 lente-uien
  • paprika
  • Chinese kool
  • 6 rijstvellen
  • 3 el hoi sin saus
  • 1 el suiker
  • 1 el sesamolie
  • 1 el donkere soja saus
  • el maizena

Bereidingswijze

Dit recept gaat ervan uit dat de pekingeend al gereed is,  zelfgemaakt of vanuit de diepvries gekocht bij de toko. (Als je hem uit de diepvries koopt is het een goed idee om hem eerst even in de oven af te bakken en ook weer af te laten koelen)

Kook de rijstnoedels als op de verpakking staat. Spoel goed af met koud water en doe er wat sesamolie op.

Snijdt de pekingeend in langwerpige repen inclusief vel. Ontdoe de paprika en komkommer van zijn zaadjes en snijdt samen met de Chinese kool en de lente-ui julienne.

Nu al het snijden gefixed is, kunnen we beginnen aan het rollen. Pak een rijstvel en plaats deze op een goed nat diep bord en dompel deze onder totdat het zacht begint te worden. Schud droog en plaats op een vochtige snijplank.

Leg een deel van de ingrediënten op de bovenste helft van het vel. De komkommer, paprika, noedels en de Chinese kool. Begin met oprollen en wanneer je de eerste omwenteling hebt gemaakt, plaats je de pekingeend en de lente-ui erop. Vouw de buitenkant naar binnen en rol het geheel strak op.

De saus is het laatste dat nog gemaakt moet worden. Eigenlijk heel erg simpel. Doe de Hoi Sin saus, suiker, sesam olie, sojasaus en maizena in een steelpannetje. Warm voorzichtig op terwijl je het goed doorroert.

Snijdt de springrolls voor het serveren door en serveer met de saus.

Summary
recipe image
Recipe Name
Springrolls met pekingeend
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van lekkere, simpele en snelle recepten. Naast recepten schrijven en genieten van lekker eten is Rik ook eigenaar van Studio Speel. Hij is verantwoordelijk voor het ontwerp en zorgt dat alles aan de achterkant van de website soepel loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *