Zalmburger

Geschreven op: 22 juli, 2017 door

Met deze zelfgemaakte zalmburgers met citroen- dillesaus haal je de zomer in huis! Deze burgers kunnen ook goed op de barbeque gebakken worden. Ben je klaar om te koken?

Recept: Zalmburger

Ingrediënten voor 2 grote burgers

  • 250 gr zalm
  • sjalotje
  • tl kappertjes
  • tl mosterd
  • tl dille
  • 3 el paneermeel
  • peper & zout
  • el mayonaise
  • el yoghurt
  • tl dille
  • tl citroenrasp
  • el citroensap
  • 1/2 tl cayennepepper
  • komkommer
  • wortel
  • 2 broodjes

Bereidingswijze

Snijdt de zalm in stukken van 1 x 1 cm. Snipper een sjalotje. Voeg de zalm, sjalot, kappertjes, mosterd, dille, peper, zout en het paneermeel in een keukenmachine. Mix het totdat het één geheel is. Haal uit de keukenmachine en kneed het tot een grote bal. Deel in tweeën ballen en duw deze plat zodat er twee burgers ontstaan. Laat deze 5 minuten opstijven in de koelkast.

Pak een kom en doe hier de mayonaise, yoghurt, dille, cayennepepper, citroensap en de rasp in. Meng dit goed door en zet apart.

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf lange dunne slierten van de komkommer en de wortel.

Bak in een pan met een beetje olijfolie de zalmburgers aan beide kanten goudbruin.

Nu kan het leukste deel beginnen! Snijdt de broodjes door. Begin met een broodjes met een flinke klodder saus. Leg hier de burger op. Vervolgens een aantal mooie slierten komkommer en wortel. Het broodje kan geserveerd worden! Eetsmakelijk.

Summary
recipe image
Recipe Name
Zalmburger
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *