Aziatische stamppot van bloemkool en wortel

Geschreven op: 14 september, 2017 door
Aziatische stampot van bloemkool en wortel

Uitgekeken op je standaard Hollandsche stamppot? Probeer deze pittige Aziatische variatie op het gerecht eens. Met een beetje gele currypasta tover je een traditionele maal tot een exotische verrassing.

Recept: Aziatische stamppot van bloemkool en wortel

Ingrediënten

  • halve kilo aardappel
  • 3 dikke wortels
  • halve bloemkool
  • 2 el gele currypasta
  • el roomboter
  • bouillonblokje
  • tl kurkuma
  • peper en zout
  • gebakken uitjes (voor de garnering)

Bereidingswijze

Zet een grote pan met ruim water op het vuur. Doe een halve kilo geschilde aardappels erbij. Deze mogen in kleine stukjes, dan is het lekker snel gaar! Schil ondertussen de wortels en snijdt deze in stukken. Voeg deze toe aan de kokende aardappels. Snijdt de bloemkool in roosjes en doe deze na ongeveer 5 minuten ook in de pan. Laat alles nog een minuutje of 5-10 koken totdat het gaar is.

Giet af en doe alles weer terug in de pan. Nu kan de currypasta, roomboter, het bouillonblokje, de kurkuma. Stamp alles nog even goed fijn en maak op smaak met peper en zout.

Serveer met gebakken uitjes.

Summary
Published On
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *