Linguine met garnalen in gorgonzola room saus

Geschreven op: 9 juni, 2017 door
Linguine met garnalen in gorgonzola room saus

Dit gerecht is geïnspireerd door een gerecht in heel klein Italiaans restaurantje op Kaapverdië. Zittend in een gang van nog geen meter breed kreeg ik een soort gelijk gerecht geserveerd. Zo vers als daar gaan we de garnalen waarschijnlijk niet krijgen, maar wel even lekker!

Recept: Linguine met garnalen in gorgonzola room saus

Ingrediënten

  • 250 gr linguine
  • olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl chili vlokken
  • 10 grote garnalen
  • 100 ml wijn
  • 100 gr gorgonzola
  • 100 ml room
  • el citroensap
  • hand verse peterselie
  • peper & zout

Bereidingswijze

Zet een pan op het vuur met ruim water en een flinke snuf zout. Kook de linguine al dente volgens de verpakking. Giet af en zet apart.

Zet een grote koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Fruit hier de fijngesneden sjalotjes, de geperste knoflook en een beetje chili vlokken in totdat deze glazig zijn.

Zet het gas vervolgens wat hoger en bak de garnalen voor een paar minuten mee. Haal de garnalen uit de pan en blus af met de wijn.

Kruimel de gorgonzola vervolgens in stukjes door de pan en roer goed door. Voeg hierna de room, de citroensap en als laatste de peterselie toe. Nu kunnen de linguine en de garnalen er weer terug in. Warm alles nog even goed door en maak op smaak met wat peper en zout.

Serveer met een beetje geroosterd brood en strooi nog wat verse peterselie ter garnering over het gerecht.

Summary
recipe image
Recipe Name
Linguine met garnalen in gorgonzola room saus
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van lekkere, simpele en snelle recepten. Naast recepten schrijven en genieten van lekker eten is Rik ook eigenaar van Studio Speel. Hij is verantwoordelijk voor het ontwerp en zorgt dat alles aan de achterkant van de website soepel loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *