Spinazielasange met ricotta

Geschreven op: 21 juli, 2017 door
Spinazie-Lasagne

Probeer eens iets anders als de traditionele tomatensaus en ga voor deze makkelijke variant met spinazie en ricotta. Eet smakelijk!

Recept: Spinazielasagne met ricotta

Bereidingswijze

  • ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr gehakt
  • zak verse spinazie
  • el rozemarijn
  • 250 gr ricotta
  • tl citroenrasp
  • peper & zout
  • 3 tomaten
  • lasagnebladen
  • kaas om te smelten (belegen, parmezaanse of feta bijv.)

Bereidingswijze

Spinazie-Lasagne-bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Fruit een gesnipperd uitje met de knoflook in een grote pan in een beetje olijfolie. Voeg de gehakt toe en bak dit mee totdat het gaar is. Voeg ondertussen de gesneden rozemarijn toe. Roer goed door en voeg nu de spinazie toe. Doe dit in kleine porties zodat je het nog goed kan roeren. Als de spinazie geslonken is kan de pan van het vuur af en roer je de ricotta erdoorheen. Maak op smaak met peper, zout en de citroenrasp.

Snijdt ondertussen de tomaten in dunne plakken. Pak een ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie. Leg als eerste een laagje tomaten in de ovenschaal. Doe daarna een flinke schep van het ricotta mengsel eroverheen. Spreidt dit uit en leg de lasagnebladen hierop. Herhaal dit nog een keer (Tomaat, spinaziemengsel, lasagnebladen). Op de bovenste laag lasagnebladen doe je de rest van het spinaziemengsel en bestrooi je het met een fijngesneden plakje tomaat en een beetje kaas. Ik had nog wat witte kaas over, maar een andere kaas kan ook!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Spinazielasange met ricotta
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *