Tsatziki

Geschreven op: 19 juni, 2017 door
Tzatziki

Deze Griekse tzatziki is makkelijk zelf te maken en smaakt net alsof je op terug op vakantie bent!

Recept: Tzatziki

Ingrediƫnten

  • 300 gram dikke yoghurt
  • grote komkommer
  • el platte peterselie
  • el dille
  • el munt
  • 2 el witte azijn
  • 2 el olijfolie
  • peper (flink wat!)
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

Komkommer is de basis van dit recept, alleen wil je niet dat het te nat wordt. Vandaar dat we er zoveel mogelijk smaak uit willen hebben en zo min mogelijk vocht. Schil als eerste de komkommer. Rasp vervolgens de rest en knijp dit zo goed mogelijk uit. (Ik gebruik zelf een schone handdoek en wring het dan uit)

Doe de yoghurt, komkommer, fijngesneden peterselie, fijngesneden dille in een kom en schep voorzichtig door elkaar.

Scherp eerst de azijn, olie, peper en zout erdoorheen. Breng nu verder op smaak met de knoflook. Let erop dat de smaak van de knoflook sterker kan worden in de koelkast. Dus liever eerder te weinig, dan teveel!

Summary
recipe image
Recipe Name
Tsatziki
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

1 reactie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *