Homemade zoete chilisaus

Geschreven op: 8 oktober, 2017 door
Zelfgemaakte chilisaus

Lekkere zelfgemaakte chilisaus die je net zo zoet of pittig kan maken als je zelf wil. Lekker voor bij de loempia’s of om mee te wokken.

Recept: Zelfgemaakte zoete chilisaus

Ingrediƫnten

  • 6 chilipepers
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 100 gram suiker
  • 100 ml appelcider azijn
  • 100 ml water
  • el vissaus of sojasaus
  • el maizena

Bereidingswijze

Was de chilipepers, ontdoe ze van de zaadjes en snijdt in grove stukken. Als je van vuur en vlam houdt kan je de zaadjes er ook in laten zitten! Hak de knoflookteentjes en de gember fijn

Doe de chili’s met de knoflook, de gember, het suiker, appelcider azijn, water en de vissaus in de blender en maal er een gladde massa van. Helemaal fijn hoeft het niet, er mogen namelijk best wat stukjes in zitten!

Doe het mengsel in een steelpan en breng aan de kook. Maak een papje van de maizena en een beetje water. Doe dit bij de chilisaus als het kookt. Roer goed door en laat nog even pruttelen totdat het stroperig is geworden.

Giet de chilisaus in je favoriete schone potje(s). De chilisaus kan je een aantal weken bewaren in de koelkast.

Zelfgemaakte chilisaus

Summary
recipe image
Recipe Name
Zoete chilisaus
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *