Linzensoep met kokosmelk en tomaat
Voedzame rode linzensoep, ideaal als warme maaltijd of lekker tussen de middag.
Recept: Linzensoep met kokosmelk en tomaat
Ingrediënten
- 250 gram rode linzen
- Liter bouillon
- Ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm geraspte gember
- Halve chilipeper
- Blikje gesneden tomaten
- Klein blikje kokosmelk
- Citroen
- 1 eetlepel komijn
- Peper & Zout
- Olijfolie
- Verse koriander
- Griekse yoghurt
Bereidingswijze
1) Fruit een gesnipperd uitje samen met de uitgeperste knoflook en een in stukjes gesneden chilipeper tot het geheel glazig is. Schil de gember en snijdt in plakjes. Snijdt het niet te fijn, want deze haal je er later weer uit. Doe de gember erbij en voeg de komijn toe. Laat nog een minuutje mee fruiten.
2) Spoel de linzen in een vergiet goed af en voeg toe in de pan. Bak deze even mee met het ui mengsel. Vervolgens voeg je een beetje van de bouillon toe. Als dit iets is opgenomen kan je beetje bij beetje de rest toevoegen. Doe nu de tomaten, de helft van de kokosmelk en het sap van een halve citroen erbij. Laat dit op laag vuur met deksel staan totdat de linzen gaar zijn. Dit zal ongeveer 30 minuutjes duren.
3) Als de linzen gaar zijn voeg je de rest van de kokosmelk toe en maak je het op smaak met peper en zout. Snijdt vervolgens wat koriander fijn. Serveer de soep met een dikke klodder Griekse yoghurt en een handje koriander. Als koriander niet je favoriet is, kan je ook peterselie gebruiken. Snijdt de rest van de citroen in partjes en zet op tafel.
Variatietip:
Wij maken dit recept vaak met bleekselderij, combineert erg goed en zorgt voor een frisse bite in het gerecht!
2 reacties
Heerlijke gezonde en voedzame soep.
Lekker om brood in te dippen voor de vega.
Voor een bite voegen wij wel eens uitgebakken knapperige spek toe mmmm.
Fijn dat de soep goed smaakt! Met spekjes lijkt me ook heerlijk, wel iets minder vega dan hehe 😉