Snelle seroendeng

Geschreven op: 25 januari, 2020 door
Seroendeng recept

Dit is misschien niet de meest traditionele variant van seroendeng, maar het staat wel binnen een handomdraai op tafel. Dit strooisel smaakt erg lekker bij een Indische rijsttafel en maakt een rijsttafel nog net even iets bijzonderder! Ik vind het dus zelf erg lekker met simpele gekookte witte rijst.

Je kunt best een beetje extra maken, want het is prima te bewaren. In een afgesloten potje blijft het zeker een paar maanden goed. Dit is ook de reden dat  het recept vooral gedroogde kruiden gebruikt.

Recept: Snelle seroendeng (Strooisel van kokos en Pinda’s)

Ingrediënten

  • 2el olie
  • 100 gr ongezouten pinda’s
  • 100 gr kokosrasp
  • tl komijnzaad
  • tl korianderzaad
  • tl serehpoeder (of verse citroengras)
  • 2 djeroek poeroet blaadjes (optioneel)
  • zout

Seroendeng mortel kruiden

Bereidingswijze

Maal in een vijzel je kruiden fijn indien je zaden gebruikt. Hak de helft van de pinda’s fijn, zodat je kleine en grote stukjes krijgt.

Verhit in een pan de olie en voeg de pinda’s (en eventueel de djeroek poeroet en verse citroengras) toe. Als de pinda’s goudbruin zijn kunnen de kruiden erbij.

Als laatste doe je de kokosrasp erbij. Schep het mengsel goed om en bak totdat de kokos mooi bruin is. Dit kan erg snel gaan, dus let goed op je pan. Maak als laatste op smaak met een beetje zout.

Laat de seroendeng eerst afkoelen op een plat bord. Daarna kan je het bewaren in je favoriete potje of leuk in een schaaltje serveren.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Snelle seroendeng
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.