Hartige taartjes met brie en ui

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Ingrediënten

  • muffin vorm
  • 3 uien
  • 1 brie
  • 2 eetl balsamico azijn
  • 1 eetl bruine basterd suiker
  • Peper uit de molen
  • 75 gr parmezaaanse kaas geraspt
  • 2 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 2 lepels creme fraiche
  • Pakje bladerdeeg

Bereidingswijze

Bak de uien op halfhoog vuur lekker bruin. Voeg daarna de bruine suiker toe en de balsamico azijn. Strooi er een beetje peper ui de molen over. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en doe ze in de muffin vorm. Doe eerst wat gaatjes met je vork prikken in de bodems en strooi er wat kaas in, leg in ieder vormpje wat uien en snij van de brie stukjes van ongeveer een 1 1/2 centimeter die in de vormpjes passen en leg ze op de uien. Klop de slagroom op met de eieren, de crème fraîche en wat peper. Giet het als het goed is opgeklopt over de vulling. Strooi er de parmezaan over en bak ze in een voorverwarmde oven op 225 gr in ongeveer 25 min gaar en bruin.

De foto is op een later moment gemaakt. Rik had hem toen in een ander bakvorm gemaakt, wat dus ook een prima mogelijkheid is als je geen muffin vorm hebt!

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

1 reactie

  • Dit lijkt me inderdaad een top idee. Vanwege het zout zou ik voor mezelf misschien de feta door mozzarella of een andere zachte kaas vervangen. De foto maakt dat ik wil beginnen met eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.