Babi Pangang

Geschreven op: 28 november, 2007 door

Ingrediƫnten

  • 1 kilo buikspek
  • 1 pot atjar
  • marinade:
  • sojassaus
  • zeezout
  • peper
  • bruine suiker
  • vijfkruidenpoeder
  • geraspte gemberwortel
  • teentje knoflook
  • arachide olie
  • shaoxing wijn (of sherry)
  • chilisaus.

Bereidingswijze

Snijdt het spek in aan de kant met het vet smeer goed in met de marinade en laat het liefst een nacht intrekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden leg het in een braadslede of op de bakplaat met het vet naar boven. Braad het stuk in 1 uur tijd gaar en knapperig, wel opletten dat het niet verbrand!
Laat het even rusten en snij het dan in dunne plakken. Neem een vuurvaste schaal en vet deze in. Doe onderin de uitgelekte atjar en leg het vlees erop, schenk de saus daarna eroverheen

 

Baby Pangang Saus

Ingredienten

  • 1 fles ketchup a750ml
  • 500ml bouillon
  • 750ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 ui
  • 150gr suiker
  • 75ml azijn
  • 1tl laos
  • 1tl djahe
  • 1tl vijfkruidenpoeder
  • 1tl babypangangkruiden (te koop in de toko)
  • ketjap


1 ui heel fijn snijden en glaazig bakken in de olie knoflook erbij uitpersen gemberwortel schoonmaken en fijn raspen alles even meebakken.Dan een flinke scheut ketjap erbij en de suikergoed doorroeren.Ketchup erbij doen plus water en bouillon en azijn.Alle kruiden erbij doen en een scheut chilisaus nogmaals goeddoorroeren en indikken met mayzena.

Eet smakelijk

 

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

3 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.