Babi Pangang
Ingrediƫnten
- 1 kilo buikspek
- 1 pot atjar
- marinade:
- sojassaus
- zeezout
- peper
- bruine suiker
- vijfkruidenpoeder
- geraspte gemberwortel
- teentje knoflook
- arachide olie
- shaoxing wijn (of sherry)
- chilisaus.
Bereidingswijze
Snijdt het spek in aan de kant met het vet smeer goed in met de marinade en laat het liefst een nacht intrekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden leg het in een braadslede of op de bakplaat met het vet naar boven. Braad het stuk in 1 uur tijd gaar en knapperig, wel opletten dat het niet verbrand!
Laat het even rusten en snij het dan in dunne plakken. Neem een vuurvaste schaal en vet deze in. Doe onderin de uitgelekte atjar en leg het vlees erop, schenk de saus daarna eroverheen
Baby Pangang Saus
Ingredienten
- 1 fles ketchup a750ml
- 500ml bouillon
- 750ml water
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember
- 1 ui
- 150gr suiker
- 75ml azijn
- 1tl laos
- 1tl djahe
- 1tl vijfkruidenpoeder
- 1tl babypangangkruiden (te koop in de toko)
- ketjap
1 ui heel fijn snijden en glaazig bakken in de olie knoflook erbij uitpersen gemberwortel schoonmaken en fijn raspen alles even meebakken.Dan een flinke scheut ketjap erbij en de suikergoed doorroeren.Ketchup erbij doen plus water en bouillon en azijn.Alle kruiden erbij doen en een scheut chilisaus nogmaals goeddoorroeren en indikken met mayzena.
Eet smakelijk
3 reacties
Ik heb dit gemaakt en het was erg lekker. Bijna net zo lekker als thuis.
ik mis bij de marinade de hoeveelheden! Ik heb zelf zomaar wat gedaan en het vlees staat nu te marineren. ik laat nog weten hoe het is bevallen
lijkt me heerlijk, BABI PANGANG zelf maken… ga het binnekort eens proberen.