Hete Kip

Geschreven op: 29 november, 2007 door
Hete-Kip

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • kwart stukje trassi
  • 1 el sambal
  • scheut ketjap
  • 8 el suiker
  • 2 kilo tomaten of tomaten uit blik
  • kipfilet
  • maizena

Bereidingswijze

Kook de tomaten kort en doe ze door de zeef.

Snij de ui heel fijn en bak hem glazig, knoflook erbij uitpersen en als de knoflook zacht is de trassi erbij laten smelten. Dan 8 scheppen suiker erbij, sambal en een flinke scheut ketjap goed doorroeren. Doe er de gezeefde tomaten bij. De kip in stukjes snijden en licht aanbakken in de olie. Doe deze bij de saus en maak het aan met maizena.
Lekker met gekookte rijst erbij.

Dit is een recept voor een grote pan of voor hele grote eters.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Hete kip
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda’s recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *