Kippenhaasjes met Port Salut saus

Geschreven op: 30 november, 2007 door

Ingrediënten

  • 8 kippenhaasjes
  • Spaghetti of een andere pasta
  • Creme fraiche (200 ml)
  • Port salut (100 gr )
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr champignons
  • 100 ml bouillon
  • Verse tijm, basilicum, oregano, rozemarijn

Bereidingswijze

Snijd en snipper het uitje, fruit dit in een beetje olijfolie en doe er een uitgeperst teentje knoflook bij , fruit deze ook even mee. Braad de haasjes even aan in het ui knoflook mengsel. Snijd de champignons in plakjes en bak ze kort even mee samen met de fijngesneden kruiden behalve de basilicum. . Bestrooi met een beetje zout en voeg de bouillon toe. Doe de creme fraiche erbij en roer goed door. Haal van de port salut de korst af en snijd deze in stukjes, doe dit samen met de basilicum bij de saus en laat smelten. Warm het geheel goed door en serveer met pasta. Bestrooi voor extra smaak met parmezaansa kaas

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

3 reacties

  • Hoi!!!

    MMMM, echt lekker hoor! Gisteren gegeten en het was echt lekker! De moeite waard dus om te proberen! Dat gaan we vaker eten.

    Op naar het volgende gerecht!

    Groetjes Dewi

    • Jolanda van der Veen zegt:

      Hallo Dewi,
      We zijn de voorbereidingen aan het maken en nu vraag ik me het volgende af. Moet de korst van de Port Salut klein worden gesneden, of neem je 100 gram van de blanke kaas?

      • Rik Speel zegt:

        Hoi,

        Ik zou als ik jullie was wel de korst van de port salut afhalen, dus alleen de blanke kaas erin.

        Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.