Garam masala

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Ingrediƫnten

  • 2 verkruimelde laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • zaad van 8 groene kardemompeulen
  • 2 el komijnzaad
  • 1 1/2 eetl korianderzaad
  • 1 1/2 thl zwarte peperkorrels
  • 1/4 thl kruidnagel
  • 1/4 thl gemalen kruidnagel

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan op hoog vuur,controleer of hij heet genoeg is door er een paar druppels water in te sprenkelen deze moeten dansen. Draai het vuur iets lager en rooster alles tot de komijn goudbruin is en de geur vrijkomt.
Schep alles uit de pan en laat afkoelen.Wrijf ze fijn in de vijzel en voeg de gemalen kruidnagel toe.U kunt de garam masala 2 maanden bewaren in een goed afsluitbaar potje.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.