Slimme trucjes voor mals stoofvlees

Geschreven op: 19 december, 2016 door
stoofvlees

Vlees goed droogmaken, vlees moet voor het dichtschroeien altijd goed droog worden gemaakt. Vochtig vlees spettert als het in aanraking komt met hete boter, en door het vocht koelt de boter meer af dan nodig is.

Voordat het vlees in de pan gaat is het slim om het even door deĀ bloemĀ te halen. Het krijgt dan een mooie bruine kleur en de bloem bindt later het vocht wat aan het vlees wordt toegevoegd.

Tijdens het stoven is het beter om deĀ vetrandjesĀ te laten zitten. Deze houden je vlees mals, en voordat je het vlees opdient kan je ze er altijd nog van afsnijden indien je het niet lekker vind.

Als jeĀ vloeistofĀ zoals water, wijn, bouillon of bier aan het stoofvlees toevoegd is het slim om deze van te vorenĀ op te warmen. Het vlees schrikt namelijk van een plons koud vocht en kan door de daling van de temperatuur taai worden.

Kruiden: Bij gestoofd rundvlees passen goed; peterselie, selderij, rozemarijn, salie, oregano, tijm en knoflook.

En dezeĀ specerijen; paprikapoeder,laurier, karwij, kummel, koriander, peper, spaanse peper en kruidnagel.

Regelmatig keren. Keer het vlees tijdens het stoven af en toe om zonder erin te prikkenen en bedruip het de met jus.

Een scheutjeĀ azijnĀ bij het stoofvlees maakt runderlapjes sneller zacht. Dit komt doordat het zuur tijdens het stoven het bindweefsel in het vlees afbreekt. Citroensap, sinaasappelsap, wijn, bier en mosterd hebben het zelfde effect.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.