Verschillende keukentips

Geschreven op: 20 november, 2012 door
Verschillende-keukentips

Een gouden tip uit mijn eerste kookboek:

Zorg, dat je je kookkunst-resultaat zelf steeds kritisch gadeslaat!

Bij het maken van ragout moet je zorgen dat je of koude bouillon gebruikt of een koude roux. Dit maakt dat je ragout veel makkelijker roert.

Zorg dat je niet met je vingers in de ragout zit (of in een andere gebonden saus) want dan loopt het gegarandeerd terug. En dit is geen fabeltje, dit komt door de enzymen die in je speeksel zit want je steekt natuurlijk je vingers in je mond niet doen dus. Dit geldt ook voor slagroom die opgeklopt is.

Een onzettend handig stuk keuken gereedsschap is mijn kaasschaaf die ik voor veel doeleinden gebruik. Zoals het schoonmaken van komkommer en winterpeen, Ook voor asperges zeer geschikt.

Als je een pudding of bavarois gaat storten doe dat dan op een natgemaakt bord als je pudding dan niet in het midden staat kan je hem nog een beetje schuiven.

Wijn wat overblijft hoef je niet weg te gooien dit kan je makkelijk invriezen in een ijsblokjesbakje zo kan je makkelijk wat pakken voor ragout of een sausje.

Als je ergens een teentje knoflook in doet die je er later uit moet vissen doe er dan een cocktailprikker aan kan je hem makkelijk terug vinden.

Ga je koekjes bakken en moet je meerdere platen bakken laat dan eerst je bakplaat afkoelen voordat je er een nieuwe lading koekjes opdoet anders lopen ze door de warmte al uit. Misschien is het zelfs wel handig om er een bakplaat bij te lenen.

Ook is het aan te raden om in de buurt van de oven te blijven want koekjes gaan de laatste minuten altijd heel snel, dus hou ze in de gaten.

 

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

2 reacties

 • Barron Daan zegt:

  Beste familie Speel,

  Wat een mooie nieuwe website, vol met vertrouwde recepten. Nu kan er in Utrecht ook hete kip worden gemaakt in afwezigheid van Pim.

  Groeten,

  Daan

 • Hoi Daan,
  Bedankt voor je compliment! Hoop dat de hete kip net zo lekker zal smaken zonder Pim. Groetjes Jolanda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.