Noedels met bimi en oestersaus

Geschreven op: 8 maart, 2017 door

Als ik eigenlijk weinig tijd hebt om eten te maken, maar toch lekker en gezond wil eten is dit een van mijn favoriete gerechten. Na een goede voorbereiding heb je het gerecht binnen 10 minuutjes op tafel. Lekker veel groenten en zo simpel als een pannenkoek, naja… Bijna dan!

Recept: Noedels met bimi en oestersaus

Ingrediënten

  • Ui
  • 200 gram bimi (Of broccoli)
  • 1 Paprika
  • Bakje verse champignons
  • 200 gram taugé
  • 1 verse chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 200 gram kipfilet
  • Pakje udon noodles
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels soyasaus
  • 2 eetlepels bruine basterd suiker
  • Sap van 1 limoen

Hoe maken we het?

1) Voor roerbakken is een goede voorbereiding belangrijk. Allereerst alles klaar zetten om vervolgens in rap tempo een gerecht op tafel te serveren. Maak de ui schoon snijdt hem in in ringen. Maak de bimi klaar voor te wokken. Snijdt de paprika in reepjes en de champignons in partjes. Een chilipeper in ringetjes, knoflook persen en de gember raspen. Nu nog even de kip in blokjes choppen en je bent er bijna! Alleen de saus nog. Gelukkig is deze heel simpel; Mix de oestersaus, sojasaus, bruine basterd suiker en het sap van 1 limoen goed door elkaar.

2) Tijd om te wokken! Verhit een grote wokpan met een scheut olie. Voeg de kip toe en bak totdat deze goudbruin is. Voeg nu de ui, chilipeper, geperste knoflook en gember toe en bak het voor 1 minuutje mee. Doe vervolgens de paprika en bimi erbij en na 2 minuten ook de champignons. Doe nu de saus erdoorheen en voeg vervolgens de udon noodles toe. Als laatste de taugé erdoorheen en wok alles nog even goed door.

Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *