Gele curry met bloemkool en groene groenten
Voor een goede curry mag je me altijd wakker maken! Met deze vegetarische groente curry zet je zo een super gezonde maal op tafel! Het lekkerste is het om zelf de gele currypasta te maken (is trouwens ook nog erg makkelijk en leuk om te doen!), maar een boemboe uit de winkel mag natuurlijk ook.
Recept: Gele curry met bloemkool en groene groenten
Ingrediënten
- gele currypasta
- bloemkool
- sperziebonen
- peultjes
- doperwten (uit de diepvries)
- bouillonpoeder
- 400 ml kokosmelk
- vissaus
- 3 limoenblaadjes (Djeroek Poeroet)
- cashewnoten
Bereidingswijze
Nu de boemboe gereed is kan het leuke werk beginnen. Zet een flinke pan op het vuur en voeg een beetje olie toe. Laat de curry pasta hierin fruiten voor een paar minuten. Voeg nu de bloemkool toe en laat even mee bakken. Als dit even heeft gestaan kan je de schoongemaakte sperziebonen, peultjes en doperwten toevoegen. Roer het goed door en voeg nu de kokosmelk, bouillonpoeder en limoenblaadjes toe. De deksel kan op de pan, want nu is het tijd voor alle groenten om gaar te worden.
Als je de groenten gaar genoeg vindt, is het gerecht klaar. Naar smaak nog wat vissaus toevoegen en de Djeroek Poeroet blaadjes eruit halen. Serveren met rijst en cashewnoten.
3 reacties
Deze heb ik gemaakt, super makkelijk, simpel en echt heel erg lekker!
Ik kom vaker langs voor inspiratie! Top!
Wat leuk dat het zo goed gesmaakt heeft Annemarie! Sinds vandaag hebben we zelfs een geheel nieuwe website, zodat we je nog meer kunnen inspireren 🙂