Zelfgemaakte gele currypasta
Zelf je eigen curry maken is eigenlijk rete simpel. Het begint bij de boemboe. Snijdt al je ingrediënten een beetje fijn, gooi het in een vijzel. Ga daarna ff lekker tekeer zonder een al te grote puinhoop te maken. Nadat je deze heerlijk geurende boemboe hebt, sta je natuurlijk ook te popelen om het te gebruiken. Bak het op in een beetje olie met je favoriete groenten of vlees. Laatst heb ik er zelfs een gebakken ei mee gemaakt. Heb je geen tijd/zin/fut/energie/wilskracht om de boemboe zelf te maken, skip dan het dit gedeelte en ga direct door naar het recept voor de curry!
Recept: Zelfgemaakte gele currypasta
Ingrediënten
- ui
- 3 teentjes knoflook
- 3cm gember
- halve limoen
- 3 lombok chilipepers
- stengel citroengras
- theelepel kerrie
- theelepel kurkuma
- theelepel gemalen koriander
Bereidingswijze
Snijdt de ui, knoflook, gember en chilipepers in kleine stukjes en voeg toe in de vijzel. Van het citroengras wil je eigenlijk alleen het witte gedeelte gebruiken, het groene gedeelte kan je later nog gebruiken voor bijv. je curry. Pers het sap van een halve limoen in de vijzel. Voeg nu de kerrie, kurkuma en koriander toe en laat die spierballen werken. Vijzel het tot een glad mengsel en klaar is kees.
De boemboe kan je best een tijdje bewaren in de koelkast in een afgesloten potje. Mocht je het niet zeker meer weten, vertrouw dan op je neus.
1 reactie