Aziatische stamppot van bloemkool en wortel
Uitgekeken op je standaard Hollandsche stamppot? Probeer deze pittige Aziatische variatie op het gerecht eens. Met een beetje gele currypasta tover je een traditionele maal tot een exotische verrassing.
Recept:Ā Aziatische stamppot van bloemkool en wortel
Ingrediƫnten
- halve kilo aardappel
- 3 dikke wortels
- halve bloemkool
- 2 el gele currypasta
- el roomboter
- bouillonblokje
- tl kurkuma
- peper en zout
- gebakken uitjes (voor de garnering)
Bereidingswijze
Zet een grote pan met ruim water op het vuur. Doe een halve kilo geschilde aardappels erbij. Deze mogen in kleine stukjes, dan is het lekker snel gaar! Schil ondertussen de wortels en snijdt deze in stukken. Voeg deze toe aan de kokende aardappels. Snijdt de bloemkool in roosjes en doe deze na ongeveer 5 minuten ook in de pan. Laat alles nog een minuutje of 5-10 koken totdat het gaar is.
Giet af en doe alles weer terug in de pan. Nu kan de currypasta, roomboter, het bouillonblokje, de kurkuma. Stamp alles nog even goed fijn en maak op smaak met peper en zout.
Serveer met gebakken uitjes.