Noedels met kip in zoetzure saus
Een goede voorbereiding voor een wokgerecht is het halve werk. Dit recept is dan ook ideaal als je weinig tijd hebt en trek in een snelle, maar gezonde maaltijd.
Wat gaat erin?
- 2 cm geraspte gember
- teentje knoflook
- 2 eetlepel ketchup
- 2 eetlepels soyasaus
- 2 eetlepel azijn
- 1 eetlepel suiker
- ananas sap
- maizena
- grote ui
- kip
- paprika
- wortel
- lente ui
- ananas
- udon noedels
- cashewnootjes
Bereidingswijze
Als eerste gaan we aan de slag om de saus te maken. Pak een schaal en doe daar de geraspte gember, gepersde knoflook in. Voeg hier de ketchup, soyasaus, azijn, suiker, ananassap en de maizena aan toe. Roer goed door en zet even apart.
Snijdt hierna de ui in ringen, kip in stukjes en de wortel in lange repen. De paprika en lente ui kan je in grote stukken snijden.
Zet een wokpan op hoog vuur met een beetje olie. Als de pan goed heet is voeg je de kip toe. Bak deze totdat het een goed bruine kleur heeft. Voeg hierna de ui  en wortel toe voor ongeveer een minuut. Als laatste van de groenten voeg je ook de lente ui en paprika toe.
Blus de groenten af met de saus en roer goed door. Hierna kan je de udon noedels en de ananas nog even mee wokken. Deze hoeven niet lang en alleen maar warm te worden.
Serveer met cashewnootjes.