Aardappel omelet met ham
Bereidingswijze
- 300 gr kleine aardappeltjes
- Zout
- 1 plak schouderham
- 50 gr boter of margarine
- 2 eieren
- Versgemalen peper
- 1 1/2 theel kerrie poeder
- 1 eetl melk
Bereidingswijze
Aardappelen schillen en wassen, ongeveer 15 min koken. Afgieten en koud laten worden. In plakjes snijden. Ham in kleine stukjes snijden en tot gebruik in koelkast leggen. In koekepan (20 cm) boter verhitten en aardappelplakjes en ham bakken (5 min), af en toe keren. Intussen in kom eieren loskloppen met zout, peper,kerriepoeder en melk. Over aardappelen schenken,zachtjes bakken tot de bovenkant droog is. Met pannenkoekenmes voorzichtig van de bodem losmaken.Op deksel laten glijden,koekepan eropleggen en samen keren en andere kant licht bruin bakken. Voorzichtig op schaal laten glijden.