Appel Peer Compote

Geschreven op: 27 november, 2009 door

Hallo allemaal, daar ben ik weer dit is wel even een flinke tijd geleden dat ik wat op de site heb gezet, maar er is hier dan ook wel het 1 en het ander gebeurd in mijn keuken.
Niet alleen de keuken, maar ook de hele begane grond heeft een make over gehad.
In verband met mijn ms moest de keuken aangepast worden , want het ging allemaal niet meer zo soepeltjes de laatste tijd. En aangezien ik het koken nog steeds niet wil opgeven werd het tijd voor actie. Dat werd dus een flinke verbouwing voor ons. Maar het resultaat mag er wezen! Zo ben ik nu in het bezit van een vijf pitter en een hete lucht oven twee dingen die al jaren op mijn verlanglijstje stonden. En met een aangepaste keuken ben ik van plan om het nog lang vol te gaan houden. Het heeft dus even een tijdje geduurd voordat ik weer voldoende energie had om me weer op wat nieuwe recepten te storten.
Nu had ik om bij te komen in ieder geval tijd genoeg om weer eens wat kook blaadjes door te spitten. En kwam ik in het Hoogvliet supermarkt blaadje een paar lekkere herfst recepten tegen die ook nog eens simpel waren. Want dat blijft toch mijn motto lekker en simpel.

Ingrediƫnten

  • 4 Appels ( geschild en in stukken)
  • 2 PerenĀ  ( dito )
  • 1 eetl Amandal likeur
  • 1 klein stukje Kaneel pijpje
  • 2 eetl Citroensap
  • 100 gr Suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker

Bereidingswijze

Kook de appel, peer, kaneel en steranijs met citroensap met deksel op de pan op een lage stand 10 minuten.
Roer na 5 min een keer om.
Neem het deksel van de pan en kook zachtjes 5-10 min zodat het vocht wat verdampt.
Roer af en toe zodat het fruit niet verbrand.
Verwijder het kaneelstokje en het steranijsje.
Schep de suiker, vanille suiker en likeur er door.
Serveer de Compote warm of koud.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.