Appel crumble met havermout en kaneel

Geschreven op: 25 april, 2017 door

Heerlijk fruitig gerechtje met een goede crunch. Perfect als toetje, maar kan zeker ook als ontbijt gegeten worden.

Door de vezelrijke havermout een stuk gezonder als de traditionele appel crumble, maar zeker niet minder lekker!

Recept: Appel crumble met havermout

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 50 gram boter
  • 50 gram kokosbloesemsuiker (Kan ook met rietsuiker of bruine basterd suiker )
  • handje walnoten
  • 3 appels
  • rozijnen
  • slokje amaretto
  • kaneel
  • citroen
  • eetlepel geraspte kokos

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de appels in gelijke stukken. Ik had de schil eraan laten zitten, maar deze kan je er ook af halen als je dit lekkerder vind. Doe vervolgens de rozijnen, kaneel naar smaak, beetje citroensap en de amaretto erbij. Als je het als ontbijtje wil eten kan je deze het beste eruit laten. meng alles goed door elkaar en doe het vervolgens in een laag bakblik.

Vervolgens de tijd om de crumble te maken. Snijdt de boter in kleine stukjes en voeg toe bij de havermout, de suiker en de stukjes walnoot. Meng de boter met je vingers (met knijpende beweging) goed door elkaar. Als de boter er goed doorheen is geknepen, kan je het deeg over de appels strooien. Als laatste één eetlepel geraspte kokos over de taart strooien en het kan in de oven voor 20-30 minuten.

Voor het serveren 5 minuten af laten koelen en serveren met een bolletje ijs. Oh, zo lekker!

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Appel crumble met havermout en kaneel
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *