Appel crumble met havermout en kaneel
Heerlijk fruitig gerechtje met een goede crunch. Perfect als toetje, maar kan zeker ook als ontbijt gegeten worden.
Door de vezelrijke havermout een stuk gezonder als de traditionele appel crumble, maar zeker niet minder lekker!
Recept: Appel crumble met havermout
Ingrediƫnten
- 100 gram havermout
- 50 gram boter
- 50 gram kokosbloesemsuiker (Kan ook met rietsuiker of bruine basterd suiker )
- handje walnoten
- 3 appels
- rozijnen
- slokje amaretto
- kaneel
- citroen
- eetlepel geraspte kokos
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de appels in gelijke stukken. Ik had de schil eraan laten zitten, maar deze kan je er ook af halen als je dit lekkerder vind. Doe vervolgens de rozijnen, kaneel naar smaak, beetje citroensap en de amaretto erbij. Als je het als ontbijtje wil eten kan je deze het beste eruit laten. meng alles goed door elkaar en doe het vervolgens in een laag bakblik.
Vervolgens de tijd om de crumble te maken. Snijdt de boter in kleine stukjes en voeg toe bij de havermout, de suiker en de stukjes walnoot. Meng de boter met je vingers (met knijpendeĀ beweging) goed door elkaar. Als de boter er goed doorheen is geknepen, kan je het deeg over de appels strooien. Als laatste Ć©Ć©n eetlepel geraspte kokos over de taart strooien en het kan in de oven voor 20-30 minuten.
Voor het serveren 5 minuten af laten koelen en serveren met een bolletje ijs. Oh, zo lekker!
Heb je dit recept,Ā Appel crumble met havermout en kaneel, geprobeerd? Laat me hieronder weten wat je ervan vond of wat jij anders hebt gedaan!