Appel havermout taart

Geschreven op: 8 januari, 2017 door
havermout-banaan-ontbijt-1

Omdat we het standaard bakje yoghurt in de ochtend beu waren, is dit recept ontstaan. De appel havermout taart kan prima van te voren klaar gemaakt worden, zodat je ‘s ochtends alleen nog maar een stuk uit de koelkast hoeft te pakken.

Recept: Appel havermout taart

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 1 appel
  • 3 eieren
  • 180gr havermout
  • 150ml melk
  • rasp van een kwart citroenschil
  • 1 theelepel kaneel
  • appels (optioneel)
  • handje walnoten (optioneel)
  • bosbessen (optioneel)
  • peer (optioneel)
  • dadels (optioneel)
  • hazelnoten (optioneel)
  • rozijnen (optioneel)



Bereidingswijze

Verwarm de oven op ongeveer 200º. Doe vervolgens de bananen, geschilde appel, eieren, melk, havermout, rasp van de citroen, en de kaneel in een keukenmachine. Mix dit tot het een een smeuïg papje wordt. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, beetje stukjes zijn namelijk wel lekker! Voeg de helft van de optionele ingrediënten toe en giet het mengsel in een bakblik, taart- of muffin vorm naar keuze. Voeg vervolgens de rest van de optionele ingrediënten toe. Zet vervolgens de taart voor 30 minuten in de oven.

In de taart op de foto zaten twee appels in stukjes gesneden en walnoten. Maak er vooral van wat je zelf lekker vind. Het is ook lekker om sommige optionele ingrediënten juist even mee te malen in de keukenmachine!

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Appel havermout taart
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
2.51star1star1stargraygray Based on 36 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

4 reacties

  • Hai Rik in het recept staat geen bakpoeder vermeld hoort dat zo,
    ik heb het er wel in gedaan.
    het staat nu in de Airfryer ik ben benieuwd of het gelukt en lekker is.
    Groetjes Tonnie

    • Hoi Tonnie,

      Wat leuk dat je het recept hebt gemaakt! Wij doen het inderdaad altijd zonder bakpoeder. Wij hebben het zelf nog nooit in een airfryer gemaakt, dus ik ben heel benieuwd! Ik hoop dat hij lekker gaat smaken 🙂

      Groetjes,

      Rik

  • Wordt hij zonder bakpoeder wel iets hoger of blijft hij laag?

    • Hoi Gerry,

      Volgens mij blijft de taart inderdaad redelijk laag, maar je kan het best een keer proberen! Ik ben benieuwd hoe hij er dan uitkomt.

      Groetjes,

      Rik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.