Appel havermout taart
Omdat we het standaard bakje yoghurt in de ochtend beu waren, is dit recept ontstaan. De appel havermout taart kan prima van te voren klaar gemaakt worden, zodat je ’s ochtends alleen nog maar een stuk uit de koelkast hoeft te pakken.
Recept: Appel havermout taart
Ingrediënten
- 3 bananen
- 1 appel
- 3 eieren
- 180gr havermout
- 150ml melk
- rasp van een kwart citroenschil
- 1 theelepel kaneel
- appels (optioneel)
- handje walnoten (optioneel)
- bosbessen (optioneel)
- peer (optioneel)
- dadels (optioneel)
- hazelnoten (optioneel)
- rozijnen (optioneel)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op ongeveer 200º. Doe vervolgens de bananen, geschilde appel, eieren, melk, havermout, rasp van de citroen, en de kaneel in een keukenmachine. Mix dit tot het een een smeuïg papje wordt. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, beetje stukjes zijn namelijk wel lekker! Voeg de helft van de optionele ingrediënten toe en giet het mengsel in een bakblik, taart- of muffin vorm naar keuze. Voeg vervolgens de rest van de optionele ingrediënten toe. Zet vervolgens de taart voor 30 minuten in de oven.
In de taart op de foto zaten twee appels in stukjes gesneden en walnoten. Maak er vooral van wat je zelf lekker vind. Het is ook lekker om sommige optionele ingrediënten juist even mee te malen in de keukenmachine!
11 reacties
Hai Rik in het recept staat geen bakpoeder vermeld hoort dat zo,
ik heb het er wel in gedaan.
het staat nu in de Airfryer ik ben benieuwd of het gelukt en lekker is.
Groetjes Tonnie
Hoi Tonnie,
Wat leuk dat je het recept hebt gemaakt! Wij doen het inderdaad altijd zonder bakpoeder. Wij hebben het zelf nog nooit in een airfryer gemaakt, dus ik ben heel benieuwd! Ik hoop dat hij lekker gaat smaken 🙂
Groetjes,
Rik
Wordt hij zonder bakpoeder wel iets hoger of blijft hij laag?
Hoi Gerry,
Volgens mij blijft de taart inderdaad redelijk laag, maar je kan het best een keer proberen! Ik ben benieuwd hoe hij er dan uitkomt.
Groetjes,
Rik
Hoe lang kun je de taart bewaren?
Hoi Manon,
Drie dagen moet zeker lukken! Maar ik durf te wedden dat de taart binnen die tijd wel op is! Je kan hem anders ook invriezen, mocht het toch niet lukken.
Eetsmakelijk!
Super lekker, voeg er bosbessen aan toe, heerlijk.
Hallo Rik, zou er ipv melk ook kokosmelk gebruikt kunnen worden?
Groet,
Simone
Hoi Simone,
Dat kan zeker en lijkt me erg lekker! Laat je weten hoe die smaakte?
Groetjes,
Rik
Ze kwam heel mooi uit de vorm ! Hopelijk smaakt ze even goed als ze er uit ziet! ( appel en okkernoten exta en rest gedroogde bessen )
Hallo
Ik lust geen bananen en vraag mij af waardoor ik deze zou kunnen vervangen ?