Bananenbrood met havermout en kokos

Geschreven op: 28 april, 2017 door
Bananenbrood-kokos-havermout

Bananenbrood is blijkbaar helemaal de shit als je over eten schrijft. Nou, hier is hij dan. Woohoo #fitgirl! Het is eigenlijk te simpel voor woorden, helemaal als je een keukenmachine hebt. Als je die nu niet hebt is het ook prima te doen, maar vervang de dadels dan door honing en mix het allemaal iets meer stapsgewijs door elkaar.

Recept: Banaanbrood met havermout

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram kokosrasp
  • 6 dadels
  • el kaneel
  • tl vanille extract
  • 4 eieren
  • flinke scheut melk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout in een keukenmachine en maal het fijn. Voeg daarna alle overige ingrediënten toe en blend het tot een glad mengsel. Vergeet niet de dadel te ontpitten! Voor de optimale smaak van de eieren is het lekker om deze eerst 5 keer hoog in de lucht te gooien. Hoeft niet, mag wel.

Giet het mengsel in een ingevette bakvorm en bak de cake in 45 minuten gaar. Kijk nog even of je baksel echt gaar is met de befaamde satéprikkertest.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Bananenbrood met havermout en kokos
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.