Bananenbrood met havermout en kokos
Bananenbrood is blijkbaar helemaal de shit als je over etenĀ schrijft. Nou, hier is hij dan. Woohoo #fitgirl! Het is eigenlijk te simpel voor woorden, helemaal als je een keukenmachine hebt. Als je die nu niet hebt is het ook prima te doen, maar vervang de dadels dan door honing en mix het allemaal iets meer stapsgewijs door elkaar.
Recept: Banaanbrood met havermout
Ingrediƫnten
- 200 gram havermout
- 3 rijpe bananen
- 100Ā gram kokosrasp
- 6Ā dadels
- el kaneel
- tl vanille extract
- 4 eieren
- flinke scheut melk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180Ā graden. Doe de havermout in een keukenmachine en maal het fijn. Voeg daarna alle overige ingrediĆ«nten toe en blend het tot een glad mengsel. Vergeet niet de dadel te ontpitten! Voor de optimale smaak van de eieren is het lekker om deze eerst 5 keer hoog in de lucht te gooien. Hoeft niet, mag wel.
Giet het mengsel in een ingevette bakvorm en bak de cake in 45 minuten gaar. KijkĀ nog even of je baksel echt gaar is met de befaamde satĆ©prikkertest.