Blanke kimchi

Geschreven op: 18 juni, 2017 door
Zelfgemaakte kimchi

Heerlijk recept voor beschimmelde kool. Wait what… Toch echt waar. Veel voedingsproducten komen tot stand dankzij fermentatie. Denk hierbij aan bier, yoghurt en bijv. kaas. Zonder schimmels zouden deze er niet zijn. Echter geen reden tot paniek! Het is juist goed eetbaar en wordt gebruikt om de smaak, geur en/of houdbaarheid te veranderen.

Kimchi (betekend: verzonken groenten) is een Korea een basis bij elk gerecht en wordt geserveerd als smaakmaker. De kool wordt door het fermenteren friszuur van zwaar, en de pepertjes geven het een pittige twist.

Recept: Blanke kimchi

Ingrediënten

  • halve Chinese kool
  • el zout
  • 2 el rijstazijn
  • tl witte basterdsuiker
  • 3 lente ui
  • chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm gember

Bereidingswijze

Snijd de Chinese kool in grove stukken en was deze goed. Doe de kool in een grote ruime kom en meng de zout erdoorheen. Mix de kool met een eetlepel zout in een ruime kom. Vervolgens is het belangrijk om de zout goed in te masseren in de kool. Zet een bord of schotel op de kimchi en leg hier iets zwaars op. Laat het nu voor minstens 24 uur op kamertemperatuur staan. Er ontstaat als het goed is nu een laagje vocht boven het bord.

Snijdt de lente-ui in grove stukken en voeg samen met de suiker, rijstazijn, gember, geperste knoflook en grof gesneden chilipeper toe aan het koolmengsel. Zet het koolmengsel 2 à 3 dagen in een schone pot weg ergens in een hoekje in de kamer weg. Open de pot om de dag en druk de groenten goed aan. Hierna kan de Kimchi in de koelkast en na een week kan je hem toch echt proberen!

Kimchi

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Blanke kimchi
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby’s naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

1 reactie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *