Rode Kool

Geschreven op: 2 januari, 2008 door

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 1 appel (in plakjes)
  • 1 uitje (in ringen)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • Kaneel
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Suiker
  • Azijn
  • Maizena

Bereidingswijze

Hak de rode kool in vieren en haal de buitenste bladen eraf, schaaf nu de kool en doe in een pan. Zet op gas met weinig water voeg appel en ui toe, steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en doe deze bij de rode kool. Klein beetje suiker toevoegen en een beetje kaneel en zout. Laat de kool een ruim half uur koken en giet deze dan af. Maak maizena aan met wat water en azijn en maak daar de rode kool mee aan. Op smaak maken met wat nootmuskaat en wat zout. Ook erg lekker is om er een beetje spekvet aan toe tevoegen.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *