Stoofperen
Ingrediënten
- 1 kilo stoofperen
- 1 pijpje kaneel
- 50 gr suiker
- 100 ml rode port
- Druppels citroensap
- 1 eetl maizena
Bereidingswijze
Schil de peertjes en laat het stokje eraan zitten. Was ze en zet ze op het gas met het aanhangende water. Voeg de port toe, suiker, kaneelstokje, citroensap toe en laat aan de kook komen.
Zet de pan op het laagste pitje en laat zeker 2 uur staan voor echte rode peertjes zeker 3 ½ uur. Haal de peertjes voorzichtig uit de pan, verwijder het kaneelstokje en maak het overgebleven vocht aan met maizena. Giet dit over de peertjes et voila klaar is je bijgerecht.
8 reacties
goeieavond, Jolanda die peertjes zien er goed uit
die ga ik van het weekend uitproberen! Je hebt weer een hoop recepten er op staan je site wordt steeds mooier,super.Mijn zus uit Engeland komt morgen weer voor een weekend, gaan we weer iets van jou uitproberen ga zo door dan kunnen wij er van genieten! Tot dinsdag Groetjes
Een heerlijk recept!
Ik snijd ze in 4 partjes en haal de klokhuizen eruit, zodat ik alles zo naar binnen kan laten glijden en ik niet hoef te klieren als ik ze op mijn bord heb, iets meer werk om te bereiden, maar de moeite waard.
Ha Willemien
Dat doe ik normaal ook hoor, maar ik wilde me een keer uitsloven om er een mooie foto van te maken.
Maar ze zijn in ieder geval heerlijk.
Groetjes Jolanda
Hallo,
Zelf haal ik altijd via de onderkant de klokhuisjes eruit met een parisiénboor.
Dat is een soort lepel waar je bolletjes mee uit fruit kunt lepelen. 2x een bolletje uit de onderkant lepelen en het klokhuis is eruit, en de peertjes zijn nog mooi heel om te serveren.
Ha Stacey,
Goed idee! en je kan natuurlijk ook een appel boor gebruiken.
Fijne Kerst en Groetjes Jolanda.
heerlijk recept,
heb hem gebruikt voor een recept voor een kookboek bij een bruiloft.
bedankt, ikke
Heerlijk ! Ik gebruik i.p.v. port, rode wijn. Een deel van de suiker vervang ik door vanillesuiker. Voeg i.p.v. kaneelstokje eens een kruidnagel toe (bij serveren wel verwijderen). Als je de peren als dessert eet is aanmaken met maïzena niet nodig.
P.s. aardappelmeel geeft een heldere binding
Weer wat geleerd, we gaan het volgende keer uitproberen!