Gemarineerde kaas
Zoals jullie weten kijk ik graag alle blaadjes die binnen komen op zoek naar leuke recepten. En Bingo!! in het Hoogvliet krantje stond een foto van kaas in een weckpot,
en laat ik nu net weckpotten gekocht hebben vandaar waarschijnlijk dat de foto mij opviel.
Heb dit dus gemaakt en het viel bij mij thuis erg in de smaak.
Natuurlijk heb ik het recept naar eigen smaak aangepast!
Ingrediƫnten
- 5 teentjes knoflook
- 100 ml azijn
- 300 gr jong belegen kaas
- 1 rode peper
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje thijm
- Olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
Pel de knoflook breng in een steelpan 100 ml water met de azijn aan de kook en voeg het zout toe, doe de knoflook hierbij en laat 3 min koken.
Neem de knoflook uit de pan en laat afkoelen.
Snijd de peper in drieen en prik deze in.
Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm en doe dit samen met de knoflook, peper, rozemarijn en thijm in de goed schoongemaakte weckpot.
Schenk er zoveel olie op dat alles onder staat en laat minimaal 1 week op een koel en donkere plaats marineren.
Hoe langer je de kaas laat marineren hoe lekkerder deze wordt.
Na openen is de kaas nog 1 week houdbaar in de koelkast.
2 reacties
Wat is de functie van de azijn?!
is het de bedoeling om het water met de azijn bij de kaas te gieten in de weckpot,