Gemarineerde Kippenpoten
Recept: Gemarineerde kip
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- 1 eetl honing
- 1 eetl ketchup
- 1 eetl ketjap manis
- ½ eetl citroenrasp
- ½ eetl citroensap
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en smeer de kippenpoten hier goed mee in. Laat dit een uurtje staan in de koelkast.
Doe de kippenpoten in een braadslee of op bakpapier op de bakplaat en zet ze ongeveer 3 kwartier in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Tussendoor een keer keren. Serveer de kip met patat.
Rik’s variatietip: Heb je nog gember over? Voeg een eetlepel geraspte gember toe aan de marinade. Houd je van pittig? Doe er een fijngesneden chilipeper doorheen.