Gemarineerde Kippenpoten

Geschreven op: 30 november, 2007 door
gemarineerde kip

Recept: Gemarineerde kip

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • 1 eetl honing
  • 1 eetl ketchup
  • 1 eetl ketjap manis
  • ½ eetl citroenrasp
  • ½ eetl citroensap
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar en smeer de kippenpoten hier goed mee in. Laat dit een uurtje staan in de koelkast.

Doe de kippenpoten in een braadslee of op bakpapier op de bakplaat en zet ze ongeveer 3 kwartier in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Tussendoor een keer keren. Serveer de kip met patat.

Rik’s variatietip: Heb je nog gember over? Voeg een eetlepel geraspte gember toe aan de marinade. Houd je van pittig? Doe er een fijngesneden chilipeper doorheen.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda’s recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *