Marokkaanse kip met ingelegde citroen
Op zoek naar een recept met eigen ingelegde citroenen kwamen we uit op dit kip gerecht. Citroen, olijf, ui & saffraan; dat kan niet misgaan! Deze Marokkaanse kip behoort oorspronkelijk gemaakt te worden in een tajine. Wij gingen voor de oven variant, dat maakt de kip lekker knapperig!
Recept: Kip met ingelegde citroen
Ingrediƫnten
- Kilo kip (Kippenvleugels of kippendijen zijn erg lekker)
- 100 gram kalamata olijven
- Ingelegd citroen
- Rode ui
- 2 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- Chilipeper
- Olijfolie
- El paprikapoeder
- Kaneelstokje
- El komijn
- Beetje saffraan
- Bosje koriander
Bereidingswijze
1) Verwarm de over voor op 225 graden.
2) Pak een grote kom. Ontpit de olijven en snijdt ze door het midden. Spoel de ingelegde citroen goed af en snijdt in kleine blokjes. Snipper vervolgens een rode ui, rasp de gember, pers de knoflook en snijdt de chilipeper in ringetjes. Doe alles in de kom met de olijfolie. Week in de tussentijd de saffraan in een beetje heet water. Voeg vervolgens de kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Als het een lekker prutje is geworden, doe je de kip erbij. Meng alles goed door elkaar met je handen, zorg dat de smaak echt overal zit!
2) Spreid de kip uit in een ruime ovenschaal of op een bakplaat. Bak de kip in de oven in ongeveer 40 minuten totdat het goudbruin is. Halverwege alles even husselen, zodat het allemaal lekker knapperig wordt! Haal uit de oven en laat even 5 minuutjes afkoelen!
4) Snijdt de koriander fijn en strooi het over de kip heen. Serveer met couscous of gewoon lekker als hapje!
2 reacties