Zelf citroenen inmaken

Geschreven op: 9 april, 2018 door
zelf-citroenen-inmaken

Citroenen inmaken kun je gewoon zelf! In Arabische gerechten zoals Marokaanse kip met ingelegde citroen, tajines of stoofgerechten worden ze veel gebruikt. Ze zijn kant en klaar te koop, maar het is eigenlijk nog leuker en lekkerder om ze zelf te maken!

Voor de foto had ik er zelf ook nog limoenen bij gedaan, dat is namelijk ook erg lekker!

Recept: Zelf citroenen inmaken

Ingrediënten

  • 10 citroenen
  • +/- 200 gram zeezout
  • 2 laurierblaadjes
  • kaneelstokje
  • steranijs
  • peperkorrels

Bereidingswijze

Pers het sap uit vier citroenen en zet opzij.

Was en boen de overige citroenen onder stromend water. Snijd met een scherp mes de citroenen aan de bovenkant in tot ongeveer drie kwart. Schep een eetlepel zeezout in elke citroen. Doe ze vervolgens in een gesteriliseerde pot en doe er de laurier, kaneel, steranijs, peperkorrels en een paar scheppen zeezout bij. Schenk het opzij gehouden citroensap erover en vul verder aan met water.

Sluit de pot nu goed af en bewaar ongeveer 3 weken op een donkere plek. Schut om de dag de pot even goed door elkaar om het zout goed te verdelen.

ingemaakte-citroenen

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Zelf citroenen inmaken
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

1 reactie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.