Couscous met doperwten en amandelschaafsel
Deze frisse couscous tovert elke maaltijd om tot een kleurrijk feestje! Heerlijk fris door de munt-citroen combinatie, een fijn zoetje van de rozijnen en een knappertje van het amandelschaafsel. Lekker met bijvoorbeeld Marokkaanse kip met ingelegde citroen.
Recept: Couscous met doperwten en amandelschaafsel
Ingrediënten
- couscous
- tl bouillonpoeder
- flinke hand verse munt
- 200 gr doperwten
- sap van een halve citroen
- 5 el amandelschaafsel
- 2 el rozijnen
Bereidingswijze
Meng de boullion en couscous in een ruime kom. Breng water aan de kook en schenk over de couscous. Roer los met een vork. Laat vervolgens afkoelen terwijl je het regelmatig omschept.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middelhoogvuur, totdat het schaafsel een mooie goudbruine kleur heeft.
Kook de doperwten in ongeveer 5 minuten gaar. Giet ze af en voeg toe aan de couscous.
Pak een handje munt en was met koud water. Houdt een paar blaadjes apart voor de garnering. Snijdt in kleine stukjes en voeg toe aan de couscous.
Pers nu ook het sap van een halve citroen toe aan de couscous en nog wat peper naar wens. Schep alles nog even goed door en serveer op een mooie schaal. Verdeel hier nu het amandelschaafsel, de rozijnen en de overgebleven munt overheen.
Commententaren zijn gesloten.