Tabouleh

Geschreven op: 19 mei, 2017 door

Stel… Je hele tuin staat vol met platte peterselie en je weet niet wat je ermee moet, dan is dit de oplossing. Er gaat een shitload van in en de smaak is echt chill. Lekker met Marokkaanse citroen kip!

Recept: Tabouleh

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150 gram couscous
  • tl bouillonpoeder
  • komkommer
  • radijs
  • rode ui
  • grote tomaat
  • 3 handen platte peterselie
  • handje munt
  • citroensap
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 100 gram feta
  • watermeloen

Bereidingswijze

Doe de couscous in een kom en meng de bouillonpoeder erdoorheen. Giet er kokend water overheen totdat het net onder water staat. Sluit het af met een deksel. Na een minuut of twee kijk je even hoe de couscous eruit ziet en roer je het door met een vork. Als het aan elkaar klontert en een beetje droog is, doe je er gewoon nog een beetje heet water bij. Na ongeveer vijf minuten is het klaar als al het water is opgenomen en de couscous niet aan elkaar plakt.

Snijdt de komkommer door het midden en ontdoe deze van de zaadlijsten. Als laatste nog even in reepjes snijden en de komkommer is klaar. De radijs mag julienne gesneden worden. De rode ui gesnipperd en de tomaat in kleine blokjes.

Haal de dikke stelen van de peterselie en gooi deze snel in de vuilnisbak. Wij willen het echte spul. Snijdt nu de rest van de peterselie fijn samen met de munt. Je denkt waarschijnlijk… Tering… Dat is een berg groen zooi. Maar dat hoort. Én is lekker! Echt waar. Gewoon proberen. Geloof me. Ok?

Doe een eetlepel olijfolie met het sap van een halve citroen en water peper en zout in een klein kommetje en meng het door elkaar heen.

Nu mieter je de couscous, groenten, kruiden en dressing in een kom en meng je met je net gewassen handen alles door elkaar.

Pak nu je mooiste zondagsbord en doe er een mooie hoeveelheid salade op. Verkruimel de feta eroverheen en leg er wat blokjes watermeloen op.

Deel dit recept:

Recept van

Koken zonder pakjes en zakjes is het motto van Kirsten. Én die zijn ook helemaal niet nodig. Als je de recepten kookt snap je ook direct waarom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.