Couscous salade met knapperig Libanees brood
Wat gaat er in?
- Couscous
- Bouillonpoeder
Salade
- Tomaten
- Komkommer
- Avocado
- Rode paprika
- Feta
- Peterselie
- Citroen
Frisse yoghurtsaus
- Griekse yoghurt
- Olijfolie
- Halve teen knoflook
- Harissa
- Sap van een halve citroen
- Peper & zout
Krokante kikkererwten
- Kikkererwten
- Knoflook
- 1 tl Ras el Hanout
- Halve fijngesneden chilipeper
- Peper & zout
Knapperig brood
- Libanees brood
Hoe maken we het?
1) Breng het water aan de kook en schenk over de couscous gemengd met wat bouillonpoeder in een ruime kom. Roer de couscous los met een vork. Laat de couscous afkoelen, schep regelmatig om. Gebruik ongeveer één kopje couscous per persoon.
2) Snijd de tomaten, komkommer, rode paprika in stukjes. Hak vervolgens de peterselie fijn. Maak de avocado schoon en snijdt in kleine stukjes. Doe alles in een grote schaal en kruimel de feta erdoorheen.
3) Meng de Griekse yoghurt met een flinke scheut olijfolie, een halve teen knoflook, theelepel Harissa en het sap van een halve citroen door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
4) Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Zet een koekenpan op het vuur met een klein beetje olijfolie en bak de kikkererwten. Voeg vervolgens de chilipeper en de theelepel Ras el Hanout toe. Maak op smaak met peper en zout.
5) Zet de koekenpan nogmaals op het vuur met een klein beetje olijfolie. Als de olie goed heet is, leg dan het Libanese brood in de pan en bak aan beide kanten tot het knapperig is. Haal het Libanese brood uit de pan en kruimel in stukjes.
6) Hutsel nu de couscous en de tomaten, komkommer, peterselie mengsel door elkaar. Serveer de kikkererwten, Griekse yoghurt, het Libanese brood en de in partjes gesneden citroenen los.