Tomaten Kikkererwten Soep

Geschreven op: 10 januari, 2010 door

Hallo allemaal bij deze wil ik iedereen een geweldig, gezellig maar vooral een gezond 2010 toe wensen!!!

Laten we vooral beginnen met lekker eten!
Ik dacht januari maar uit te gaan roepen als soep maand!
Niets is toch lekkerder met deze kou dan een kom lekker warme soep.

Afgelopen weekend heb ik deze kikkererwten soep gemaakt en deze viel wel heel erg in de smaak bij mijn mannen thuis, dus wil ik jullie bij deze het recept gaan geven.

Ingrediƫnten

  • 1 dikke prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel ( 300 gr)
  • 1 blik kikker erwten ( 265 gr )
  • 1 blik tomaten blokjes ( 400 gr )
  • 1 ui
  • 4 eetl olijfolie
  • Een paar takjes verse peterselie
  • 750 ml kippen bouillon
  • 1 blokje runder bouillon
  • Zout en versgemalen peper
  • 150 gr dobbelsteentjes gebakken gerookt spek

Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de prei in fijne ringen.
Hak de knoflook fijn en maak de winterwortel schoon en snijd deze in blokjes.
Spoel de kikker erwten schoon onder stromend water en hak de peterselie fijn.
Fruit de ui, knoflook, prei en wortel ongeveer 5 min in de olie.
Voeg de kikker erwten, tomaten blokjes en bouillon plus bouillon blokje toe,
en laat dit afgedekt op laag vuur zo,n half uurtje koken.
Pureer de soep.
Voeg de uitgebakken spek blokjes toe.
Maak de soep op smaak met zout en vers gemalen peper.
Schenk de soep in kommen en doe hier de fijn gesneden peterselie over.

Ik zou zeggen laat het je smaken!!!

Dit recept is als je de spek blokjes weglaat zeer geschikt voor vegetariƫrs.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

3 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.