Kippenpoten met parmezaanse kaas

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Ingredi├źnten

  • 4 flinke kippenpoten
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 theel zeezout
  • 1 theel paprikapoeder
  • 1 theel kurkuma
  • 1 laurierblaadje
  • 20 gr boter
  • 40 gr parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Doe zeezout, laurierblad, kurkuma, paprikapoeder, in de vijzel en stamp het goed fijn.Meng de olie erdoor en wrijf de kippenpoten hiermee in.Leg ze op een ingevet rooster in de oven, met een lekbak eronder. Zet het rooster ongeveer 12 cm onder de grill, zodat de kippenpoten niet alleen bruin, maar ook gaar worden (ca 30 min). Roer de boter zacht en meng de kaas erdoor. Bestrijk hiermee de kippenpoten en laat ze, ditmaal dachter onder de grill geschoven, een krokant korstje krijgen.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *