Antieke Haché

Geschreven op: 28 november, 2007 door
Antieke-Hachee

Hachee is zo’n heerlijk winter gerecht dat perfect gemaakt kan worden op een fijne rustige zondag. Het is namelijk het lekkerste als het een flinke tijd op het gas kan staan! Deze hachee doet het huis vol staan met een lekkere geur en hij smaakt naar nostalgie. Serveer met een beetje rode kool en gekookte aardappels of rijst.

Recept: Authentieke rundvlees hachee

Ingrediënten

  • 800 gr rundvlees
  • 2 kilo grote uien
  • 2 bouillon blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • snufje foelie
  • scheutje azijn
  • 1 el bruine bast. suiker
  • maizena
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij het vlees in kleine blokjes en bak het in de boter bruin. Strooi er wat peper en zout over. (Als je wil zorgen dat al je vlees goed bruin wordt kan je het het beste in 2 á 3 keer bakken. Dus even in de deksel van de pan en de volgende lading goudbruin bakken!)

Rundvlees gebakken voor hachee

Maak de uien schoon en snij ze in grove stukken, bak ze met vlees mee. Doe er de bruine suiker bij en roer goed om. Blus hierna af met warm water en een scheutje azijn. Als je geen warm water gebruikt kan het zijn dat je vlees taai wordt.

Zorg dat het net onder water staat, doe dan bouillonblokjes erbij en steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze erbij toe. Strooi er een klein beetje foelie over en laat het geheel met dichte deksel ongeveer drie uur op zacht vuur stoven.

Vis daarna de laurierblaadjes eruit en maak het geheel aan met maizena tot het gewenste dikte heeft.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.