Chinese tomatensoep

Ingrediënten
- 1 liter bouillon
- 1 dl melk
- 50 gr bloem
- 1 thl wijnazijn
- 2 eetl suiker
- 1 mespuntje knoflookpoeder
- 1/2 eetl djahe
- 1 eetl gembersiroop
- blikje tomatenpuree +- 50 gr
- koffiemelk
- zout
- sherry
- chilisaus
- ham
Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook.Maak een mengsel van bloem, melk, tomatenpuree, azijn, knoflookpoeder, djahe en suiker.Dit gaat het makkelijkste met de mixer.Voeg dit al roerend aan de kokende bouillon toe en laat dit 5 min koken.(als er veel klontjes in zitten zeef ik het normaal) Doe er de in stukjes gesneden ham bij en een scheut chilisaus. Daarna doe je er een scheutje sherry bij snufje zout en wat koffiemelk. Serveer de soep in kommen met gebakken uitjes erop.
2 reacties
Could you make this with beef broth? It’s all I have right now and don’t want to make a special trio just for chekicn broth. Also can you use boneless skinless thighs? Thanks
You can indeed make it that way if you lack the required ingredients. However the chickenbones will add much extra flavour into the broth, so i would recommend trying it again with the extra ingredients! 🙂