Chinese tomatensoep

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Ingrediënten

  • 1 liter bouillon
  • 1 dl melk
  • 50 gr bloem
  • 1 thl wijnazijn
  • 2 eetl suiker
  • 1 mespuntje knoflookpoeder
  • 1/2 eetl djahe
  • 1 eetl gembersiroop
  • blikje tomatenpuree +- 50 gr
  • koffiemelk
  • zout
  • sherry
  • chilisaus
  • ham

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook.Maak een mengsel van bloem, melk, tomatenpuree, azijn, knoflookpoeder, djahe en suiker.Dit gaat het makkelijkste met de mixer.Voeg dit al roerend aan de kokende bouillon toe en laat dit 5 min koken.(als er veel klontjes in zitten zeef ik het normaal) Doe er de in stukjes gesneden ham bij en een scheut chilisaus. Daarna doe je er een scheutje sherry bij snufje zout en wat koffiemelk. Serveer de soep in kommen met gebakken uitjes erop.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

2 reacties

  • Could you make this with beef broth? It’s all I have right now and don’t want to make a special trio just for chekicn broth. Also can you use boneless skinless thighs? Thanks

    • Rik Speel zegt:

      You can indeed make it that way if you lack the required ingredients. However the chickenbones will add much extra flavour into the broth, so i would recommend trying it again with the extra ingredients! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.