Chinese Tomatensoep II

Geschreven op: 20 januari, 2010 door

Ingrediƫnten

  • 1 liter water
  • 1 liter tomatensap
  • 2 kippen bouillonblokjes
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 klein stukje gember (geraspt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook (geraspt)
  • 1 kipfileetje (in kleine stukjes gesneden)
  • 2 eetl maizena
  • *Prutje van 6 eetl bruine basterd suiker, 4 eetl ketjap manis, 2 eetl azijn, 2 eetl zoete chilisaus, 1 theel sambal, 1 theel djahe en 1 theel sereh.

Bereidingswijze

Fruit een kleingesneden uitje in een beetje olie glazig en doe er de geraspte teentjes knoflook en de geraspte gember bij.
Bak de stukjes kip even mee en het blikje tomaten puree.
Doe hier 1 liter water plus de bouillonblokjes bij en breng aan de kook, laat dit een uurtje op laag vuur trekken.
Doe dan de tomaten sap en het * Prutje erbij en laat dit nog zo,n 20 min zachtjes koken en maak het aan met maizena.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.