Chinese Tomatensoep II
Ingrediƫnten
- 1 liter water
- 1 liter tomatensap
- 2 kippen bouillonblokjes
- 1 blikje tomaten puree
- 1 klein stukje gember (geraspt)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook (geraspt)
- 1 kipfileetje (in kleine stukjes gesneden)
- 2 eetl maizena
- *Prutje van 6 eetl bruine basterd suiker, 4 eetl ketjap manis, 2 eetl azijn, 2 eetl zoete chilisaus, 1 theel sambal, 1 theel djahe en 1 theel sereh.
Bereidingswijze
Fruit een kleingesneden uitje in een beetje olie glazig en doe er de geraspte teentjes knoflook en de geraspte gember bij.
Bak de stukjes kip even mee en het blikje tomaten puree.
Doe hier 1 liter water plus de bouillonblokjes bij en breng aan de kook, laat dit een uurtje op laag vuur trekken.
Doe dan de tomaten sap en het * Prutje erbij en laat dit nog zo,n 20 min zachtjes koken en maak het aan met maizena.
1 reactie
Vandaag gemaakt, erg lekker. Iets meer sambal ingedaan en iets meer gember. Beviel goed!