Dit recept voor gefermenteerde rode uien is zo simpel, maar erg lekker! Je maakt elke salade een stuk lekkerder en kan elke boterham binnen een handomdraai pimpen.
Gefermenteerde rode ui
Recept: Gefermenteerde rode ui
Ingrediënten
- Rode uien
- Blaadje laurier
- 500 ml water
- 12.5 gram zeezout
- Heb je meer pekelwater nodig? Gebruik dan een ratio van 2.5% zout
Bereidingswijze
Snijdt de uien in ringen en doe ze in een schone pot. Vul aan met het pekelwater. Zorg ervoor dat de uien onder water komen te staan. Dit kan je doen door gebruik te maken van verzwaringsstenen of een plastic zakje te vullen met water. Laat vervolgens één tot twee weken staan.
Je kan in de tussentijd altijd proeven of je ze lekker vind. Vind je ze goed? Doe het in de koelkast om het fermentatieproces stil te zetten.
Samenvatting:
Recept naam:
Gefermenteerde rode ui
Auteur
Rik
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
2 Review(s) Based on
1 reactie
Uien olie uit gefermenteerde uien ?