Gefermenteerde rode ui

Geschreven op: 21 juli, 2019 door
Gefermenteerde Rode Ui

Dit recept voor gefermenteerde rode uien is zo simpel, maar erg lekker! Je maakt elke salade een stuk lekkerder en kan elke boterham binnen een handomdraai pimpen.

Recept: Gefermenteerde rode ui

Ingrediënten

  • Rode uien
  • Blaadje laurier
  • 500 ml water
  • 12.5 gram zeezout
  • Heb je meer pekelwater nodig? Gebruik dan een ratio van 2.5% zout

Bereidingswijze

Snijdt de uien in ringen en doe ze in een schone pot. Vul aan met het pekelwater. Zorg ervoor dat de uien onder water komen te staan. Dit kan je doen door gebruik te maken van verzwaringsstenen of een plastic zakje te vullen met water. Laat vervolgens één tot twee weken staan.

Je kan in de tussentijd altijd proeven of je ze lekker vind. Vind je ze goed? Doe het in de koelkast om het fermentatieproces stil te zetten.

Gefermenteerde Rode Ui

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Gefermenteerde rode ui
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Houdt van eten, fotograferen, programmeren & ontwerpen. Op deze site komen zijn hobby's naadloos samen met als uiting heerlijke en begrijpbare recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.