Saffraan rijst
Rijst als bijgerecht is heerlijk. Wil je nu toch net even wat meer smaak, probeer dan dit recept. Het is niet veel meer werk, maar de smaak en geur zullen je gasten versteld doen staan. Werkt goed bij kruidige curry’s of Indische gerechten.
Recept: Saffraan rijst
Ingrediƫnten
- 200 gr basmatirijst
- 2 el ghee of plantaardige olie
- 2 kardemon peulen
- 2 kruidnagels
- 3 peperkorrels
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl saffraandraadjes
- 450 ml water
Bereidingswijze
Spoel de rijst in een pan onder koud stromend water schoon. Zorg dat het water niet meer troebel wordt.
Week de saffraan in een klein beetje warm water.
Verhit de ghee in een pan. Voeg de kardemon, kruidnagels en peperkorrels toe en bak voor 1 minuut.Ā Doe de rijst erbij en bak 2 minuten.
Voeg zout, saffraan en het water aan het rijstmengsel toe en draai het vuur lager als het water kookt. Doe vervolgens een deksel op de pan en laat op laag vuur zachtjes staanĀ totdat het water is verdampt.
Schep de rijst in een schaal en dien warm op.