Frisse kip kerrie rijstsalade
Dit gerecht is ideaal om de overgebleven rijst van de avond ervoor op te maken. Het werkt namelijk zelfs het beste met rijst dit al een dagje oud is! Perfect om mee te lunchen of mee te nemen naar een picknick!
Wat gaat er in?
- rijst
- rode ui
- 2 cm gember
- chilipeper
- 2 teentjes knoflook
- stengel citroengras
- kipfilet
- theelepel kerrie
- eetlepel laos
- bouillonpoeder
- puntpaprika
- bleekselderij
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- citroen
- komkommer
- 2 grote tomaten
- grote appel
- blikjes mais
- Peper en zout
Hoe maken we het?
1) Fruit een gesnipperd rood uitje samen met de gesneden chilipeper, geperste knoflook, geraspte gember en een gekneusde stengel citroengras op laag vuur totdat het glazig is.
2) Zet het vuur hoger en doe vervolgens de in blokjes gesneden kipfilet erbij. Als dit lekker staat te bakken kan je de kerrie, laos en bouillonpoeder erbij doen. Als de kip gaar is kan de pan van het gas af.
3) Snijdt de bleekselderij in reepjes en de paprika in vieren en ook in reepjes. Voeg dit bij de pan als deze nog warm is. Pers het sap van een halve citroen uit boven de pan en voeg de yoghurt toe. Roer dit alles nogmaals goed door.
4) Nu kan de rijst erdoorheen. Zorg ervoor dat de rijst niet te droog is, dus kijk goed naar de hoeveelheid yoghurt/rijst. Schep alles nog een keer goed door. Nu de laatste loodjes! Ontdoe de komkommer en tomaat van de zaadlijsten. Ontdoe de appel van het klokhuis en snijdt alles in stukjes. Voeg dit nu toe aan de rijstsalade en roer het goed door.
5) Als laatste had ik zelf koriander erdoorheen gedaan, maar aangezien niet iedereen dit lekker vind kan je dit ook weglaten of vervangen door peterselie of verse bieslook. Het gerecht vind ik het lekkerste als het niet al te koud is, dus even uit de koelkast voordat je gaat serveren!