Vietnamese springrolls met garnalen

Geschreven op: 25 april, 2017 door

Recept voor springrolls met munt, koriander, kip, garnalen, eieren. Lekker!

Recept: Vietnamese springrolls met garnalen

Ingrediënten

 • 6 Rijstvellen
 • 75 gram Rijstnoedels (gemiddeld dik)
 • IJsbergsla (gesneden zakje)
 • 1 Winterpeen
 • 1 Komkommer
 • Kip (100 gram)
 • 2 Eieren
 • 12 of 18 garnalen (gepeld)
 • Munt
 • Koriander
 • Hoisin saus
 • Handvol Pinda’s

Hoe maken we het?

Het makkelijkst is om te beginnen met voorbereiden van alle warme ingrediënten. Mocht je ingevroren garnalen hebben gekocht, zoals ik meestal doe, is dit een mooi moment om deze even 1 minuut te koken. Zo niet, dan kook je de rijstnoedels in 3 tot 5 minuten gaar (check voor de zekerheid even de verpakking) en spoel je deze af met koud water en verplaats je deze naar de zijkant van het keukenblad. Begin terwijl de rijstnoedels koken met het in hele kleine stukjes snijden van de kip en deze op te bakken in een koekenpan. Als deze gaar zijn dan schep je ze uit de pan en zet je ze op zij. In de warme koekenpan gooi je vervolgens de twee opgeklopte eieren en deze bak je ook gaar. Schuif deze eiertjes op je snijplank en snijdt ze in kleine stukjes en zet deze ook weg in een bakje.

Daarna is het tijd voor de koude ingrediënten. Haal de buitenste laag van de wortel en snij deze in reepjes. Het makkelijkst vind ik dit altijd om te doen te doen met de kaasschaaf voor plakken en daarna met het mes voor reepjes. Ook dit mag weer in een bakje! Heuj! Een zelfde lot overkomt de komkommer die met de kaasschaaf tot plakken verwerkt wordt en ook zijn plekje vind op het aanrecht. Als laatste is het aan de koriander om in fijne stukjes gehakt te worden.

Na al dit snijwerk zijn we toegekomen aan het leukste deel van dit gerecht: het rollen! Pak een rijstvel en plaats deze op een goed nat diep bord en dompel deze onder in het water tot deze zacht begint te worden. Schud droog en plaats op een beetje vochtige snijplank.

Leg een deel van de ingrediënten op de bovenste helft van een rijstvel: eerst de fijngesneden koriander, dan de sla, de eireepjes en kip, wat noedels, een paar reepjes wortel en tot slot de reepjes komkommer. Begin met oprollen en wanneer je de eerste omwenteling gemaakt hebt plaats je de 2 of 3 garnalen met daarop de blaadjes munt op het overgebleven stuk rijstvel. Vouw de buitenkanten naar binnen en rol de garnalen en munt combo op met de rest van de rol. Voor het eten is het relaxed om de springroll door het midden te snijden en te serveren met dipsaus waarop je fijngehakte stukjes pinda gestrooid hebt.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Vietnamese springrolls met garnalen
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Is voor zijn studie en zijn plezier vaak in het buitenland te vinden. Hij heeft hierdoor kennis gemaakt met veel exotische keukens. Dit is dan ook in zijn recepten terug te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.