Mascarponetaart met Pijnboompitten

Geschreven op: 12 januari, 2008 door

Ingrediƫnten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 250 gr mascarpone
  • 2 eieren
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • Citroenrasp
  • 50 gr pijnboompitten
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Neem een taartvorm van omtrek 20 cm en bekleed deze met bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200gr. Rasp de schil van de citroen. Roer de mascarpone los met 1/3 van de citroenrasp, parmezaanse kaas, 2 eieren en zout en peper. Schep de mascarpone vulling in de taartvorm en bestrooi deze met de pijnboompitten. Bak de taart in de voorverwarmde oven en dek deze halverwege af met alufolie. Haal uit de oven en eet hem lauwwarm of koud.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.