Hartige geitenkaas taart met fenegriekzaad

Geschreven op: 23 november, 2010 door

Ingrediƫnten

  • Bladerdeeg
  • Pakje zachte geitenkaas (200 gr)
  • 100 gr Ardennerham
  • 200 ml slagroom
  • 5 eieren
  • 1 eetl fenegriekzaad (1 nacht weken in koud water)
  • Peper uit de molen
  • 1 theelepel honing

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 gr.
Spoel het fenegriek zaad om en laat uitlekken (in een theezeefje)
Bekleed een springvorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
Verdeel de helft van de ham over de bodem en verkruimel daar de helft van de kaas over.
Hehaal dit met de andere helft van de ham en kaas.
Strooi hierover het fenegriek zaad.
Klop de slagroom, eieren, honing en peper met de mixer flink op, en giet dit in de springvorm.
Bak de taart ongeveer een half uur tot hij gaar en goudbruin is.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.